Ga naar de inhoud

Tarieven

Mijn tariefstructuur is overzichtelijk opgebouwd. Om heldere afspraken te maken over de kosten, werk ik:

1. Volgens een vaste prijsafspraak;
2. Op basis van mijn uurtarief (€ 220 exclusief 21% btw), of
3. Op basis van een abonnement

Vaste prijs

Een vaste prijs voor (bijvoorbeeld) het scannen van een contract hangt af van 2 factoren:

1. De complexiteit van het contract
2. De gewenste dienstverlening

Complexiteit van het contract:

A. Light
B. Standaard
C. Strong

Gewenste dienstverlening:

1. Telefonisch advies naar aanleiding van een quick scan van een contract
2. Scan op hoofdlijnen met een advies per e-mail en bespreking
3. Scan van het hele contract met algemeen advies per artikel per e-mail en bespreking
4. Aanpassing per artikel, 1 ronde van aanpassingen na reactie van de wederpartij en bespreking
5. Onderhandelen over het contract met de wederpartij en advies

Bij andere opdrachten, zoals het opstellen van brieven, het uitbrengen van adviezen, etc. kunnen ook vaste prijzen worden afgesproken. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en voor het aanvragen van een offerte.

Modelcontracten

Als je een professioneel bedrijf wil beginnen in de muziekindustrie, dan is het van groot belang dat je de juridische papierwinkel op orde hebt. Met duidelijke, overzichtelijke contracten laat je zien dat je weet waar je het over hebt en je voorkomt dat er achteraf problemen ontstaan.

De meest voorkomende problemen en rechtszaken ontstaan doordat een partij bijvoorbeeld rechtenoverdracht of licenties niet goed heeft geregeld of omdat bijvoorbeeld niet duidelijk is wat de prijsbasis van de royaltyberekening is. Andere vaak voorkomende onduidelijkheden zijn de bruto – kosten = nettoberekening, het gebruik van heldere definities en hoe je een overeenkomst kan / mag beëindigen.

Omdat ik veel contracten heb gezien en gemaakt, kan ik snel een praktisch en werkbaar model voor je opstellen waarmee je direct uit de voeten kan. De modelovereenkomsten zijn dan ook een goede investering in je bedrijf. En, je weet wat ze zeggen: voorkomen is beter dan genezen.

Een one-pager of deal memo behoort tot de mogelijkheden, maar ook een zeer gedetailleerd contract waarin de belangrijkste risico’s zijn afgedekt. Ik kan daarvoor een aantal modelovereenkomsten voor je leveren, waaronder voor:

 • management
 • boekingen
 • label
 • publishing
 • titeloverdracht
 • agency agreements (model agency en mother agency) en modellenovereenkomsten
 • overdracht van intellectueel eigendom (zoals auteursrecht en naburig recht)
 • licenties (voor handelsnamen, merken en bijvoorbeeld muziekrechten)
 • commerciële samenwerkingen
 • aandeelhouders
 • opdracht (voor de productie van muziek, fotografie, projecten, websites, etc.)
 • algemene voorwaarden
 • optreedovereenkomsten, technical riders en hospitality riders

De prijs hangt af van de gewenste complexiteit en -dienstverlening.

Geen verborgen kosten

Mijn vaste prijsafspraken zijn all-in. Dat wil zeggen: al onze communicatie binnen het gekozen pakket is bij de prijs inbegrepen. Je betaalt bij mij dus niet apart voor elk mailtje of telefoongesprek. Daarnaast breng ik geen vage, ouderwetse kantoorkosten in rekening.

Uurtarief

Onderhandelen en procederen doe ik in beginsel tegen mijn uurtarief. Als we geen vaste prijsafspraken maken, bijvoorbeeld voor meerwerk of losse vragen, dan werk ik tegen uurtarief. Het liefst maak ik vooraf duidelijke, vaste prijsafspraken. Dan weten we allebei waar we aan toe zijn.

Abonnement

Je kan bij mij ook een abonnement afsluiten. Daarmee weet je maandelijks wat je investeert in juridische kosten en kennis en kun je (binnen het abonnement) onbeperkt gebruik maken van mijn diensten. Een voorbeeld van een abonnement is een belabonnement van € 500,- exclusief 21% btw per maand. Met dat abonnement kun je tijdens kantooruren, onbeperkt met mij bellen en jouw vragen voorleggen. Voorwaarde is wel dat ik daarbij niet in dossiers, wetten en andere stukken hoef te kijken.

Dit belabonnement heeft als voordeel dat ik erg nauw bij jouw bedrijfsvoering betrokken kan zijn en in een vroeg stadium kansen en bedreigingen kan signaleren. Voorkomen is beter dan genezen! Ik ben daarbij jouw legal sparring partner en jij hoeft niet bang te zijn dat de teller aan het lopen is terwijl we aan de telefoon zitten.

Algemene voorwaarden

Op al mijn werkzaamheden zijn mijn algemene voorwaarden van toepassing. Hierin staat onder andere een beperking van mijn aansprakelijkheid en een rechts- en forumkeuze.