Ga naar de inhoud

Petit Legal

Petit Legal richt zich op de rechten, contracten en geschillen in de creatieve industrie. Daarbij kun je denken aan media- en entertainmentrecht, intellectueel eigendom en verbintenissenrecht.

Kernprincipes

Sander Petit heeft in oktober 2017 Petit Legal opgericht en werkt op basis van 4 kernprincipes:

1. Heldere afspraken

Persoonlijk contact zorgt voor open communicatie. Open communicatie zorgt voor heldere afspraken. Als iets onduidelijk is, praten we erover. Jij geeft aan wanneer je iets nodig hebt, ik geef aan of en wanneer dat lukt. Afspraak = afspraak.

2. Duidelijk advies

Duidelijk advies is belangrijk. Het liefst in overzichtelijke bullit points, maar anders gedetailleerd uitgewerkt in een document met een heldere structuur en vooral; in begrijpelijke taal. Ik ben tevreden als jij het snapt.

3. Transparante tarieven

Ik werk op basis van 1) een vaste prijs, 2) een abonnement of 3) mijn (concurrerende) uurtarief. Je wordt bij mij niet geconfronteerd met “kantoorkosten” of andere verassingen achteraf.

4. Passie

Geen onbelangrijke eigenschap: passie voor creativiteit en rechten. We zitten in zekere zin in dezelfde scene. Ik geef om de creatieve sector en dat maakt mij beter in mijn werk. We spreken dezelfde taal en daardoor kunnen we heldere afspraken maken, kan ik duidelijk en praktisch advies geven en zijn mijn tarieven transparant.

Services

Vanuit deze kernprincipes, levert Petit Legal de volgende services:

1. Juridsch advies

Vanwege mijn specialisatie in het media- en entertainmentrecht en het contractenrecht, geef ik juridisch advies over uiteenlopende zaken in de creatieve industrie. Dat kan bijvoorbeeld gaan over intellectueel eigendom of mediarecht, maar ook over web- en privacyvraagstukken. Verder kan ik je adviseren over jouw rechtspositie en schadevergoedingen.

2. Opstellen en beoordelen van contracten

Als je zelf aan de slag wil met op maat gemaakte contracten, dan kan ik je daarbij helpen. Sterker nog, het opstellen van contracten vind ik leuk om te doen. Uiteraard kan ik ook een voorstel voor een contract scannen en je adviseren over eventuele aanpassingen en een lange termijn strategie.

3. Onderhandelingen

Onderhandelen is niet het favoriete werk van de meeste creatieven. Ik krijg soms zelf de vraag of er überhaupt wel onderhandeld mág worden. Het simpele antwoord is: ja. Mijn dienstverlening op dit gebied kan zijn dat ik over je schouder meekijk en jou adviseer, maar ik kan het ook voor je uit handen nemen.

4. Procederen

Soms kan het niet anders: procederen. Ik zie dit als een laatste redmiddel en probeer meestal in redelijkheid buiten de rechtszaal tot een oplossing te komen. Soms lukt dat niet en dat moet een procedure op het scherp van de snede voor de rechter worden uitgevochten.