backstage legal

Podcast #1: Geld verdienen met je rechten in de muziekindustrie

Het juridisch collectief Backstage Legal heeft in samenwerking met Local Wave Amsterdam een podcast gemaakt over hoe je als muzikant geld kan verdienen met jouw intellectueel eigendom.

Wij geloven dat we door het delen van kennis, een eerlijkere, betere en professionelere entertainmentbranche kunnen creëren. Kennis over intellectueel eigendom (zoals auteursrecht en naburig recht) maakt daar wezenlijk deel van uit.

Podcast #1: IE-rechten voor muzikanten

In de eerste aflevering duiken jurist (én cabaretier én radio host én rapper) Riza Tisserand en advocaat Sem Bakker a.k.a. De Popadvocaat (én muziekproducer én popmuzikant én cultureel board member) in de wondere wereld van intellectueel eigendomsrecht voor muzikanten. Riza en Sem leggen je haarfijn uit wat er speelt en waar je juridisch gezien op moet letten als je als muzikant de volgende stap in je carrière wil maken.

Check de teaser:

Kijk, like en deel de podcast (mét video) via de website van Local Wave en op YouTube.

Suggesties voor nieuwe aflevering

Heb jij een suggestie voor een onderwerp om in een volgende aflevering te behandelen? Laat het weten in de comments ⬇️ of stuur een 📧 via de contactpagina.

Local Wave Amsterdam

Deze #podcast is tot stand gekomen in samenwerking met Backstager Dorian Andrzejewski van Local Wave, de Amsterdamse podcastomroep in het straatbeeld.

Check https://www.localwave.nl/ voor meer informatie, bijvoorbeeld over het opnemen van een eigen podcast.

Vragen over de podcast?

Heb je vragen naar aanleiding van de podcast? Laat het ons weten!

Petit Legal