Naomi Min

5 vragen aan Naomi Min – studentstagiaire bij Petit Legal

Even voorstellen…

Dag allen! Mijn naam is Naomi Min en ik kom uit Alkmaar. Na een propedeuse behaald te hebben aan het HBO, studeer ik nu Rechtsgeleerdheid aan de UvA. Inmiddels ben ik aangekomen in mijn laatste jaar.

Wanneer je Rechtsgeleerdheid studeert aan de UvA, is het niet verplicht een stage te volgen. Ik zelf heb ervoor gekozen dit wel te doen, aangezien ik met een stage hoop mezelf te inspireren, inzichten te ontwikkelen (zowel persoonlijk- als werkgerelateerd) en actief met de theorie bezig ben!

Ik hou er namelijk van om actief bezig te zijn, te sporten, te reizen, te koken en ik hou ontzettend van muziek. Praktisch gezien luister ik (bijna) altijd muziek en vind het ontzettend leuk nieuwe muziek te ontdekken. Persoonlijk zing ik heel graag, ben ik voornemens gitaar te leren spelen. 

Hoe kom je bij Petit Legal terecht?

Zoals ik al zei, is er binnen de 3-jarige bachelor van de UvA geen ruimte voor een stage. Ik merkte dat ik de te bestuderen stof interessant vond, maar voor mij mistte er wel wat actie. Ik ben van mening dat je in de praktijk erg veel leert, en dit doe ik graag in een praktijk die bij mijn persoonlijk past.

Ik heb in het tweede jaar van de bachelor het keuzevak informatierecht gevolgd, en ik ben er toen achter gekomen dat dit een erg dynamisch rechtsgebied is. Dit (IE-recht) maakt overlap tussen zowel het recht, creativiteit en ondernemers, en dat zijn 3 onderwerpen die mij juist interesseren.

Zo ben ik online gaan zoeken en was Petit Legal voor mij de eerste die er echt uitsprong. De belangrijkste reden hiervoor is voor mij hun moderne aanpak. Petit Legal doet dit door hun diensten voor eenieder toegankelijk te maken en de juridisch moeilijke vraagstukken te vertalen. Soms lijken dingen moeilijker dan ze zijn, en Petit Legal windt daar geen doekjes om.

Wat ga je doen tijdens je stage? Naomi

Tijdens mijn stage ben ik niet specifiek bezig met een onderzoek, of scriptie vanuit de Universiteit. Ik zal voornamelijk bezig zijn de advocaten te ondersteunen door het vinden van relevante jurisprudentie, overzichten maken waarin lastige informatie wordt vertaald naar begrijpbare en compacte stukken en waar mogelijk mee kijken bij procedures.

Wat lijkt je leuk om nog uit te zoeken of te leren?

Het lijkt mij ontzettend leuk om te zien en te leren hoe ze Petit Legal de brug maken tussen de creatieve ondernemers en de juridische sector. Ik denk dat ik daar ontzettend veel van kan leren, zowel op juridisch als op communicatief gebied. Verder wil ik graag zelfstandiger worden met werken aan de aan mij opgedragen opdrachten, en leren hoe ik dit structureel aanpak.

Hey Naomi, welke muziek staat momenteel bij jou op repeat?

Op dit moment luister ik heel graag naar een Zuid-Afrikaanse artist, Matthew Mole. Hij heeft veel akoestische liedjes die te beschouwen zijn als indiefolk/electronisch.

Verder luister ik op dit moment veel naar Penny and Sparrow, Fleetwood Mac en Noah Kahan. Ik ben ook niet vies van Nederlandse muziek, dus Andre Hazes komt ook regelmatig voorbij. Wanneer ik sport luister ik graag naar hardstyle en wanneer ik autorijd meestal naar wat klassiekers van onder meer TOTO en Queen. Kortom, mijn muziek smaak is vrij divers en ik heb veel favorieten. Ik vind het altijd leuk om nieuwe muziek te ontdekken en check elke vrijdag morgen als eerste even “New Music Friday” op Spotify.

Naomi

Petit Legal