Acquisition International Legal Award 2020 - Petit Legal

Legal Award for the Best Creative Industry Law Firm in the Netherlands

With due modesty, I can announce that Petit Legal has won a Legal Award for the Best Creative Law Firm in the Netherlands at the 6th annual Legal Awards, hosted by Acquisition International (“AI”). AI granted the award as a testament of Petit Legal’s approach, commitment and dedication the help its clients in the creative industry.

[Dutch article below]

Nomination for the Legal Award

I was nominated back in June of this year and must admit that receiving the nomination (and award) in these challenging times, gives me a lot of energy and positive confirmation about the practise, values and vision of Petit Legal. As an ambitious, fresh, and flexible firm, it’s sometimes hard to break with the more conservative approach to the legal business. Challenging the status quo can be, well challenging, but as I have noticed, literally and figuratively, awarding too.

Procedure

AI’s independent judging panel takes note of all supporting documentation provided and supplied via nominees; this is compiled into a casefile along with any other relevant information they might have on file. In addition, their researchers were also on-hand to prepare a casefile, via merit-orientated research into public domain sources, such as the Internet, social media, reviews, etc. Awardees must be able to demonstrate expertise within their given field, dedication to client service and satisfaction, and commitment to quality.

This approach has brought AI much success and commendation throughout its use and enforces Acquisition International’s stance that victors are not only determined by popularity of votes, but by their contributions to their industry and sector.

Gratitude

Thank you for your trust, the nomination, and the award. It strengthens me providing practical, understandable, and engaged legal services for my creative clients, the way I do now and envision for the future.


Met gepaste bescheidenheid kan ik aankondigen dat ik de Legal Award voor Best Creative Law Firm in the Netherlands heb gewonnen tijdens de 6e jaarlijkse Legal Awards georganiseerd door Acquisition International (“AI”). AI heeft de award aan Petit Legal toegekend vanwege haar aanpak en toewijding om haar cliënten in de creatieve industrie te helpen.

Nominatie voor de Legal Award

Ik ben in juni van dit jaar genomineerd en moet toegeven dat de nominatie (en award) in deze gecompliceerde tijden een flinke opsteker geven. Het voelt als een positieve bevestiging van mijn aanpak met en de waarden en visie van Petit Legal. Als ambitieus en relatief nieuw kantoor is het soms een uitdaging om te breken met de meer conservatieve aanpak van de advocatuur. Het proberen te veranderen (en verbeteren) van de status quo is spannend en soms moeilijk, maar door dit soort erkenningen krijg ik er ook heel veel voldoening van.

Procedure

De nominatie voor en erkenning van de award vloeit voort uit een beoordeling van het onafhankelijk jurypanel. Dat panel bestudeerd allerlei documentatie. Ik heb daarvoor ook e.e.a. moeten inleveren. Dit wordt dan samengevat in een dossier, wat vervolgens nog wordt aangevuld met informatie die vrij verkrijgbaar is op bijvoorbeeld Internet, reviews, sociale media, etc. Uit het dossier moet vervolgens blijken op welke wijze de genomineerde partij haar cliënten bijstaat en van haar kennis van een bepaalde branche.

De award-winnaars worden niet alleen beoordeeld op basis van het aantal stemmen, maar ook op hun aantoonbare contributie aan hun industrie en branche.

Dankbaar

Ik ben dankbaar voor het vertrouwen, de nominatie en de award. Het motiveert mij om praktisch, begrijpelijk en betrokken juridisch advies te verlenen aan mijn creatieve cliënten, op de manier waarop ik dat nu doe en hoe ik dat in de toekomst voor me blijf zien.

Petit Legal